Najnowsza publikacja Fundacji Instytutu Matki i Dziecka: "Otyłość dzieci i młodzieży. Poradnik dla rodziców".

W jaki sposób powinna być oceniana waga dziecka? Czy istnieje jeden gen otyłości? Czy można schudnąć tylko jeżdżąc na rowerze? Co dziecko otyłe może wziąć do szkoły na drugie śniadanie? - na te i wiele innych pytań dotyczących wagi oraz prawidłowego odżywiania dzieci znajdziecie Państwo w najnowszej publikacji Fundacji Instytutu Matki i Dziecka "Otyłość u dzieci i młodzieży. Poradnik dla rodziców". Poradnik został opracowany przez zespół specjalistów z Instytutu Matki i Dziecka i stanowi zwięzłe kompendium wiedzy o otyłości dziecięcej oraz zbiór zasad postępowania, przede wszystkim w odniesieniu do sposobu żywienia i aktywności ruchowej. Wierzymy w to, że informacje zawarte w publikacji będą pomocne i zainspirują rodziców zarówno do wspierania dzieci w osiągnięciu równowagi zdrowotnej i prawidłowej masy ciała, jak i do aktywnego wsparcia wysiłków lekarzy i dietetyków.

Poradnik jest dostępny w wersji e-book oraz w wersji papierowej w Instytucie Matki i Dziecka (liczba egzemplarzy ograniczona).

Patronat nad Poradnikiem objął Stadion Narodowy w Warszawie. Publikacja poradnika jest współfinansowana przez Ministerstwo Sportu i Turystyki.

POBIERZ PORADNIK