Piknik Rodzinny "OdWAŻ SIĘ być zdrowym na Narodowym!"

Instytut Matki i Dziecka oraz Stadion Narodowy serdecznie zapraszają na Piknik Rodzinny "Odważ się być zdrowym na Narodowym!". Wydarzenie odbędzie się 25 października 2014 r., w godzinach 10.00–16.00, na Stadionie Narodowym w Warszawie (wejście: Brama nr 2 od strony Ronda J. Waszyngtona, Recepcja Główna), WSTĘP WOLNY. Impreza współfinansowana jest ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Imprezę rozpocznie nieoficjalne bicie rekordu świata w układaniu największej litery złożonej z ludzi - uczestnicy będą ustawiać się w literę "Z" (jak zdrowie!). Zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w happeningu. Rekord będą bić również gwiazdy znane z dużego i małego ekranu. Happening odbędzie się przy wejściu na Stadion Narodowy od Al. Waszyngtona o godz. 10.00.

W ramach pikniku odbędzie się także Bieg Rodzinny na dystansie 3 km. Trasa wokół Stadionu Narodowego. Do udziału w biegu zapraszamy całe rodziny, dorosłych i dzieci. Bieg może przybrać formę spaceru. Chętnych do udziału prosimy o zarejestrowanie się na stronie www.biurozawodow.pl.
Udział w biegu jest bezpłatny, a każdy uczestnik otrzyma pakiet startowy (koszulka, medal okolicznościowy, woda).

Ponadto w programie czeka na Państwa i Państwa rodziny wiele atrakcji, m.in.: występy teatrów szkolnych, koncert zespołu dziecięcego, pokazy taneczne, pokazy i warsztaty fitness, nauka trików skakankowych, pokazy cyrkowe i wiele, wiele innych.

Zapraszamy Państwa do wspólnej zabawy!